Rickeby

Tre ord: Jag är (galet) trött.
Godnatt!
Snart kommer bilder från stallet, wiowio
.
.


baka, baka liten kaka

Förutom att det inte är en liten kaka, utan många olika sorter i enorma mängder. Jag räknade till etthundratio mozartkulor. Bra där, vi har godis så det räcker till påsk! Nej, nu är jag så trött så jag inte vet var jag ska ta vägen och det är kallt, precis överallt. Speciellt ute.
.
.
Godnatt!

It's been said, many times, many ways

Avslutning igår, mysigt och stämningsfullt. Men en sak saknar jag. Den där riktiga, mysiga och förväntansfulla julkänslan har ännu inte kommit. Det är tråkigt för den tittar upp någon gång ibland för att lika snabbt försvinna. Kan kanske bero på att jag har så mycket att göra som jag inte har någon lust med. När det blir ett "tvång" är det inte lika roligt längre. Det är självklart inget tvång, men om inte jag gör det så blir det inte av och jag vill att det ska bli av. Jag vill att mina syskon ska vara här och skratta och prata. Jag vill att det ska vara full fart och jag vill lyssna på mammas svordomar när inget går som hon vill. Men inget av det finns, det är alldeles tyst och jag är ensam. Och det enda som märks är tårar som vill komma ut och jag vet inte varför. Kanske saknad av min barndoms jular?

dags att öppna mina trötta, sjuka ögon

Jag sitter här och feber-skakar av sköld. Men när jag ser det här blir jag varm, alldeles varm. Där, på högerkanten stod vi. Mitt under konfettikanonen, fick i oss röken så vi inte kunde andas. Men just då spelade det ingen roll. Ingenting spelade någon roll och jag kunde inte förstå hur det någonsin kunnat gör det. Det enda jag kände då var mitt härtas trummande slag och Annas hand runt min och bara en sjukt massa glädje. Jag skulle göra vad som helst för att få vara där just nu, bara för en sekund. Det enda jag behöver göra att låta ögonlocken sjunka ned.

förlorar tron på människan

Ja, det gör jag. Efter att ha sett Dokument Innifrån - Wikileaks. Hur man människor göra såhär? Det gör mig så fruktansvärt ledsen. När jag sett videon från kriget i USA, som visar hur en amerikansk helikopter skjuter ned ett gäng som går längs gatan. De är helt oskyldiga. Medans de skjuter triggar de på varandra och säger "se på de döda svinen". De skjuter sedan ner en bil som kommer för att hämta upp en av de nedskjutna männen som inte är död. Bilen skjuts ned, det finns två barn i bilden som blir svårt skadade, men överlever. Soldatérna beter sig som om det vore ett tv-spel. Det får mig att må illa och tårarna rinner längs mina kinder. Jag tvivlar på att det material som Wikileaks släpper kan lämna någon oberörd.
.
Julian Assange är en hjälte i mina ögon, faktiskt. Och även hjältar sänker sina huvuden någon gång och gör misstag. Vi i västvärlden är upprörda gånger tusen för att Nobelfredspris - tagaren Liu Xiaobo blir fängslad i Kina för att han talar sanningen. Men vad gör vi med Julian Assange, som även han talar sanning?
.
Jag är så äcklad och upprörd och arg så jag vet inte vart jag ska ta vägen!

600 kg kärlek

Det är fredag, min hjärna vill inte samarbeta och jag har köpt en klocka som talar ut i tomma intet i tid och otid. Eller den vill berätta vad tiden är, men jag vill inte veta. Därför blir det otid. jag har en veteskaplig rapport att skriva och ändå hamnar mitt fokus någon helt annanstans, här för tillfället. Jag är som en groda utan ben. Tur att kvällen och helgen väntar med bara roliga saker! Jag lyssnar mer än gärna på "Jag vet vilken dy hon varit i", gärna om och om igen. På samma plats får jag rysningar om och om igen. Vackra Håkan som tar i som om det är det sista han gör här i livet. Om exakt två månader står jag där igen, med hjärtat slåendes för bara stunden och känslan av sambatrummorna i bröstet.

600 kg kärlek


kvällsmys

Efter en tuff natt med en kropp och hjärna som inte var samerbetsvilliga så är jag fullkomligt slutkörd. Jag fick bara tre timmars sömn imorse och sen direkt iväg till stallet. Där spenderades sex timmar och sen däckade jag och Aya framför brasan. Nu ligger jag efter många om och men i sängen med en hoppkrullad vovve i foränden. ♥

ni är det finaste jag vet

.
.

RSS 2.0